Sjoerd Kuijpers

Mijn naam is Sjoerd Kuijpers, geboren en getogen in Herkenbosch.
Sinds 2019 woon ik in Beringe samen met mijn vriendin.

Na jarenlange ervaring bij mijn vorige praktijk, diverse opleidingen en cursussen werd het tijd voor mij om de stap te zetten om mijn eigen praktijk ‘Beter Bewegen’ op te richten.
De reden waarom ik gekozen heb om voor mezelf te gaan werken is dat ik graag op een vernieuwende manier wil werken. De ervaring van de jaren werken als fysiotherapeut (sinds 2010) heeft gezorgd voor een innovatieve manier van behandelen.  Door die ervaring merk ik dat er steeds meer naar het gehele lichaam gekeken moet worden. Alleen het probleemgebied onderzoeken levert vaak weinig resultaat op. De oorzaak van een klacht ligt vaak niet op de plaats waar de pijn wordt ervaren. Zodoende kijk ik ook naar andere gewrichten in het lichaam, die samen een keten vormen met het pijnlijke gebied. Het onderzoeken van de gehele keten geeft dan pas het de problemen in bewegen weer. Met gerichte behandeling die oorzaak aanpakken levert pas het gewenste resultaat en dat is pijn vrij worden.

De kennis die ik gebruik tijdens mijn behandelingen heb ik onder andere opgedaan tijdens mijn studie ‘Fysiotherapie’ aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hierna heb ik verschillende cursussen gevolgd waaronder Medical tapen en Mulligan Concept (een manuele methode die wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren). In het jaar 2015 ben ik gestart met de Masteropleiding Manuele Therapie bij SOMT University in Amersfoort. Deze opleiding heb ik in 2018 afgerond.

Met behulp van deze opleidingen en cursussen ga ik altijd op zoek naar een juiste manier van behandeling, zodat mensen weer pijnvrij kunnen functioneren. De behandeling zal aangepast worden naar ieder persoonlijk individu en op elk niveau, dus zowel voor sporters als niet-sporters.

Bent u geïnteresseerd naar mijn werkwijze? Neem dan een kijkje op de pagina “behandelingen” of neem contact op via onderstaande gegevens.

Contact: 06 – 29154096 of  sjoerd@beterbewegenfysiotherapie.nl

BIG-nummer: 79913422104